1,2,3… Φεστιβάλ

Η Δημοκρατία της Κύπρου είναι μια χώρα με 700 χιλιάδες κατοίκους. Κι αυτοί στο μισό νησί. Σκουντουφλάει δηλαδή ο ένας πάνω στον άλλο. Όπως γράφουν οι Brendan O’ Malley-Ian Craig στο βιβλίο τους Η Συνομωσία της Κύπρου, «η Κύπρος είναι, για το μέγεθός της, μια από τις πιο βαριά οπλισμένες χώρες στον κόσμο και, σε αναλογία με τον μικρό της πληθυσμό, η χώρα με τους περισσότερους ξένους πράκτορες στον κόσμο».

Από φέτος αποκτά και μια άλλη πρωτιά: γίνεται η χώρα με τα περισσότερα Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ανεξαρτήτως μεγέθους. Το πιο πρωτότυπο μάλιστα είναι ότι οργανώνει δυο Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες και σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο!

Το πρώτο ονομάζεται Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου «Όψεις του Κόσμου» και γίνεται στο χωριό Πλατανίσκια, επαρχία Λεμεσού, την περίοδο 8-12 Αυγούστου.
Το δεύτερο έχει τίτλο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού 2007 και γίνεται στη ίδια τη Λεμεσό από τις 9 ως τις 12 Αυγούστου.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά.  Όπως υπόσχεται ο κ. Δημήτρης Ειπίδης, μέλος της ομάδας του οργανώνει το φεστιβάλ στην Πλατανίσκια, από τον ερχόμενο Μάρτιο θα ξεκινήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Λευκωσία.

Όλα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  Αυτή είναι γενναιόδωρη πολιτική.

(Οι πληροφορίες προέρχονται από τις εφημερίδες Φιλελεύθερος και Πολίτης)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s