Αντίο Άττικα

attika-02.jpg

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές (16/9/2007) μπήκαν οι εργάτες μέσα. Το κομπρεσέρ άρχισε να δουλεύει ασταμάτητα. Το «Άττικα» πήρε κι αυτό το δρόμο προς την αιωνιότητα.

attika-palia.jpg attika.jpg

Το Φεβρουάριο του 1957 έκανε εγκαίνια ο κινηματογράφος Άττικα στην Πλατεία Αμερικής. Ήταν ο πιο μεγάλος κι ο πιο εντυπωσιακός κινηματογράφος στην περιοχή. Ήταν ένα «κόσμημα» για την Αθήνα.

Το περιοδικό Κινηματογραφικός Αστήρ έγραψε:

Ο Κινηματογράφος αυτός, ανεγερθείς επί ιδιοκτήτου οικοπέδου του κ. Νάστου, είναι ένα πραγματικόν κόσμημα της πρωτευούσης, που τιμά όχι μόνο τον ίδιον, αλλά και την πόλιν της Παλλάδος. Θαύμα ειδέσθαι, η αίθουσά του με τον εξώστην του και τα υπερπολυτελή και άνετα καθίσματα, εν συνόλω 1200, με ευρυτάτους διαδρόμους, ανθρώπινα και μοντέρνα αποχωρητήρια, καλαίσθητος αλλά και πλούσιος διάκοσμος, υπερμοντέρνα πολύφωτα και εξαιρετική διακόσμησις της σκηνής, ιδία με τη φωτεινή κορνίζα με την οποίαν περιβάλλεται η οθόνη, αποτελούν το σύνολον του ωραιοτάτου αυτού κινηματογράφου, που είχε την πρόθεσιν να χαρίση εις την πόλιν μας η ευγενική προσπάθεια του προοδευτικού επιχειρηματίου κ. Αλ. Νάστου …

attika-03.jpg

Η σημερινή Αθήνα δεν χρειάζεται κοσμήματα.

attika-01.jpg

Πενήντα χρόνια άντεξε.

attika-04.jpg

Το περιστέρι δεν περίμενε να δει το τέλος.

 

 

Advertisements

2 responses to “Αντίο Άττικα

  1. Φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια στα χειμερινά τα σινεμά, θα μπορούσαμε να παραφράσουμε. Θυμάμαι ότι το Άττικα ήταν το πρώτο στην Αθήνα (μετά το Βικτώρια στη Λάρισα, αν δεν απατώμαι) που «μοιράστηκε», για να ακολουθήσει το Οπερά και τα άλλα. Εφέτος περίμενα με αγωνία να δω πόσες καινούργιες απουσίες θα έχουμε. Ακόμα δεν άνοιξαν το Ζίνα, το Αφαία, το Καλυψώ, το Τιτάνια (όσα θυμάμαι), το Φάληρο 1&2 (πάλαι ποτέ Άβα) πάει προ πολλού, το City Plaza (πολυσινεμά στο Ιπποκράτειο που η ολοκλήρωσή του σταμάτησε, λέει, λόγω διαμαρτυρίας των άλλων επιχειρηματιών των Αμπελοκήπων) και το πρώτο Village, προς άγρια χαρά μου, έκλεισε.
    Το Άστορ πάλι το νοίκιασε, λέει, ο όμιλος Χαραγκιώνη (αυτός που κατέστρεψε το Άνεσις) αλλά τουλάχιστον υπάρχει η ελπίδα να λειτουργήσει. Για να δούμε…
    Άσε πια τη Θεσσαλονίκη…
    Μάνος

  2. Παράθεμα: “ΑΤΤΙΚΑ” ΤΕΛΟΣ « Νικος Θεοδοσιου·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s