Σχετικά με τη Γιορτή Ντοκιμαντέρ

giorti_filip_prothiki.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ cine ΦΙΛΙΠ

Αγαπητοί φίλοι,

Από σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου έως την Τετάρτη 12 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Φιλίπ (Πλατεία Αμερικής) η ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.

Θα προβληθούν 37 ταινίες 26 σκηνοθετών κι ανάμεσα σ αυτές πολλές από τις «κομμένες» από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2008.

Τη ΓΙΟΡΤΗ διοργανώνει μια ομάδα σκηνοθετών που μαζεύτηκε αυθόρμητα μετά τη «σφαγή» του ελληνικού ντοκιμαντέρ που πραγματοποιείται από τις τις 7 ως τις 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη κάτω από τη σκέπη του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ δεν αποτελεί αντιφεστιβάλ. Είναι η χαρούμενη απάντηση στην θλιβερή 10η επέτειο του «Φεστιβάλ του Υποκειμενικού – Εικόνες του 21ου αιώνα» που διευθύνει ο κ. Δημήτρης Ειπίδης.
Πληροφορίες για τη ΓΙΟΡΤΗ (το αναλυτικό πρόγραμμα, δημοσιεύματα, απόψεις κλπ) μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο http://cinemaingreece.blogspot.com/
Εκεί μπορείτε να αφήσετε την υπογραφή σας, υποστηρίζοντας την κίνηση αλλά και να αποτυπώσετε γραπτά την αποψή σας.

Τη ΓΙΟΡΤΗ υποστηρίζει η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών.
Για τη ΓΙΟΡΤΗ δεν έχει πάρει θέση το Δίκτυο Ντοκιμαντέρ αν και πολλά μέλη του συμμετέχουν με ταινίες ή υποστηρίζουν τη ΓΙΟΡΤΗ.

Και ο Κος Λεονάρδος θα είναι εκεί!

Το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 7.30 θα προβληθεί και η νέα μου ταινία «Ο κος Λεονάρδος και οι άλλοι«.
Είναι μια από τις 30 περίπου κομμένες από το υποκειμενικό Φεστιβάλ του κ. Ειπίδη. (Ο χαρακτηρισμός «κομμένη» κατάντησε να αποτελεί τιμητική διάκριση). Περισσότερα γι αυτήν μπορείτε να βρείτε εδώ παρακάτω.

Στη κατηγορία Ντοκιμαντέρ υπάρχουν αρκετά παλιότερα κείμενα δικά μου για την «αμαρτωλή» ιστορία του Φεστιβάλ, τα «νόθα» παιδιά του, τα «βάσανα» του ελληνικού ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα.Σχετικά κείμενα υπάρχουν και στην προσωπική ιστοσελίδα μου. Εκεί υπάρχει και το κείμενο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ που γράφτηκε για λίγους πέρυσι το Μάρτιο και κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά μέσω e-mail αλλά ανατυπώθηκε με την «ευγενική χορηγία» ανθρώπων του Φεστιβάλ και μοιράζονταν στη Θεσσαλονίκη με αδιευκρίνιστες προθέσεις.

Αλλά επειδή η άμεση, ζωντανή επαφή δεν αντικαθίσταται με τίποτα, σας καλώ όλου στον φιλόξενο κινηματογράφο Φιλίπ (τον κλασσικό κινηματογράφο τέχνης της Αθήνας που ανακαινισμένο και κάτω από τη διεύθυνση του Νεανικού Πλάνου αποτελεί σήμερα ένα χώρο αντίστασης στην πολιτιστική χυδαιότητα που πλανιέται πάνω από την πόλη).

Νίκος Θεοδοσίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s