ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Με μια «απρόβλεπτη» βραδιά ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (12 Μαρτίου 2008) η ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ της Αθήνας, όπως άλλωστε ταίριαζε σε αυτή την αυθόρμητη πρωτοβουλία.

Στο κλίμα βέβαια συνέβαλε τα μέγιστα μια απρόβλεπτη δίωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ που έκοψε τις προβολές στη μέση.

Στο υποβλητικά φωτιζόμενο από τα φώτα ασφαλείας, ενισχυμένα από πασχαλινά κεράκια φουαγιέ, τους υπομονετικούς θεατές ανέλαβε να διασκεδάσει ο «απρόβλεπτος» Κρητικός σκηνοθέτης Άγγελος Σπάρταλης που άρχισε να απαγγέλλει μαντινάδες και αργότερα μας πρόβαλε, εκτός προγράμματος αλλά εντός εορταστικού κλίματος, ένα μονόλεπτο ντοκιμαντέρ.

Ανάμεσα στους χαρούμενους θεατές και δυο πολιτικά πρόσωπα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος , πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (για δεύτερη φορά στη ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ) και η βουλευτής του ΚΚΕ, Εύα Μελά.

Η Εύα Μελά ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε ήδη ερώτηση στη βουλή για όσα συμβαίνουν στο χώρο του ντοκιμαντέρ και ειδικά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Όταν ήρθε το ρεύμα η μαγεία της βραδιάς μεταφέρθηκε στην αίθουσα. Οι προβολές των ταινιών ολοκληρώθηκαν με τη απρόβλεπτη, δηλαδή μη προγραμματισμένη εξ αρχής, προβολή της «κομμένης» από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταινίας του Αντρέα Θωμόπουλου «Για τη Μήδεια του Ευριπίδη».

Η βραδιά, αν και βρισκόμασταν τις πρώτες πρωινές ώρες, έκλεισε μελωδικά καθώς ένας απρόβλεπτος θεατής-συνθέτης σκαρφάλωσε στη σκηνή του κινηματογράφου ΦΙΛΙΠ κι άρχισε να χαϊδεύει τα πλήκτρα του πιάνου.

Ο Δημήτρης Σπύρου ανακοίνωσε ότι πολλοί από τους θεατές και τους σκηνοθέτες που πήραν μέρος στη ΓΙΟΡΤΗ του ζήτησαν να καθιερωθεί σε ετήσια βάση μια τέτοια βδομάδα προβολών στο ΦΙΛΙΠ.

Κι απ ότι φαίνεται, προς τα κει πάει το πράμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s