ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΑΜΕ -2

Συμπληρωματικά στο ποστ για τα «Σινεμά που ματώσαμε».

Ο φίλος από το Περιστέρι Νίκος Ζαρταμόπουλος ύστερα μια επίμονη έρευνα εντόπισε τον κινηματογράφο για τον οποίο δώθηκε η σκληρή μάχη με τη χωροφυλακή στις 13 Μαρτίου του 1965. (βλέπε εδώ) Πρόκειται για τον κινηματογράφο ΡΟΔΟΝ στη συμβολή των οδών Αδμήτου και Ευτυχίας στον Άγιο Ιερόθεο.

Άλλωστε ο πατέρας του είταν ανάμεσα σε αυτούς που αναμετρήθηκαν στις «βολές» με τους χωροφύλακες και μάλιστα με υψηλά ποστά επιτυχίας!

Ο ίδιος μάλιστα εφοίτησε, στην κυριολεξία, στον κινηματογράφο!

Το Ρόδον το αναγνωρίζω, λέει,  όχι μόνο γιατί είναι από τις πρώτες μου μνήμες θερινού σινεμά, αλλά και γιατί ήμουνα κι εγώ από τους «τυχερούς» μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου που έβγαλαν εκεί μια σχολική χρονιά (Γ’ Δημοτικού 1977-78, ήταν νοικιασμένο παράρτημα).

Απίστευτη και πολλαπλώς διδακτική περιπέτεια. Αρκεί να σου πω ότι κάναμε μάθημα στα μαγαζιά ακριβώς που φαίνονται στη φωτογραφία. 2 τάξεις σε δύο μακρόστενα μαγαζιά, 55 μαθητές σε κάθε τάξη σε δύο σειρές θρανίων, με τζαμαρία και ρολό σιδεριά γύρω γύρω, χωρίς παράθυρα. Μέσα Ιουνίου τα παιδιά λιποθυμάγανε και ο τρομερός για την εποχή δάσκαλος που είχαμε τότε (Παναγιώτης Εύμορφος το όνομά του) σε απελπισία…

Η τελευταία χρήση του κινηματογράφου (πριν γίνει πολυκατοικία) ήταν αποθήκη ξυλείας. Από αυτήν την περίοδο προέρχονται κι οι φωτογραφίες.

Φωτογραφίες: Νίκος Θεοδοσίου.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s