Κανείς αθέατος

Κι ήταν όλοι εκεί και κανείς αθέατος: κι εγώ κι ο Ροβήρος Μανθούλης. Στην προβολή της ταινίας «Ο Αθέατος Σκηνοθέτης» στην Kινηματογραφική Λέσχη της Ηλιούπολης την Κυριακή το βράδυ, 19 Φεβρουαρίου 2012. Και κόσμος πολύς, γεμάτη αίθουσα στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Ροβήρος Μανθούλης

Κι ήταν ανάμεσα στους θεατές σκηνοθέτες γνωστοί και άνθρωποι που ήρθαν από πολύ μακριά γι αυτή την προβολή.  Γιατί ήταν μια σπάνια ευκαιρία να δουν και να ακούσουν έναν από τους μεγαλύτερους έλληνες σκηνοθέτες στις αραιές εμφανίσεις του στην Ελλάδα.

Και δεν απογοητεύτηκαν γιατί με την προτροπή του Δημήτρη Καλαντίδη ο Ρ. Μανθούλης μίλησε εκτεταμένα για την τέχνη του ντοκιμαντέρ προσθέτοντας πολλά σε αυτά που τον ακούμε να λέει στην ταινία.

Οι ομιλητές (Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Θεοδοσίου, Δημήτρης Σπύρου, Άγγελος Κοβότσς), στο τέλος της προβολής πρόσθεσαν πολλά για τη σημασία του έργου του και όλα αυτά μάλλον έφεραν σε δύσκολη θέση το δημιουργό.

Ο Άγγελος Κοβότσος παρουσίασε ένα μικρό απόσπασμα από μια ταινία για την ελληνική διάσταση στο σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ που βρίσκεται στα γυρίσματα (για την ακρίβεια στην αναζήτηση χρημάτων για τη συνέχισή της) στην οποία ο Μανθούλης βρίσκεται μπροστά από την κάμερα.

Η Λέσχη της Ηλιούπολης, η μοναδική επιβιώσασα στην Αθήνα της λαίλαπας  της δεκαετίας του 90 που τις αφάνισε όλες, φαίνεται να συνεχίζει με νέα ορμή και να παρασύρει κι άλλες ομάδες ανθρώπων να μπουν στην περιπέτεια δημιουργίας κινηματογραφικών λεσχών.

Εκεί, γύρω από ένα ποτήρι κρασί , έγινε κουβέντα να ξαναξεκινήσουμε την κινηματογραφική λέσχη στο Περιστέρι.

Δημήτρης Καλαντίδης, Ροβήρος Μανθούλης, Νίκος Θεοδοσίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s