Ο κινηματογράφος «εκδικείται»!

Όταν το 2007 τα κομπρεσέρ άρχισαν βασανιστικά να γκρεμίζουν τον κινηματογράφο – στολίδι της πλατείας Αμερικής, το «Άττικα», κανείς δεν ενοχλήθηκε. Μόνο κάποιο νοσταλγοί μπορεί να κούνησαν μοιρολατρικά  τη κεφαλή. Πιθανόν η ανέγερση, στη θέση του, κάποιου εμπορικού κέντρου να ήταν πιο «χρηστική» για τον σύγχρονο καταναλωτή!

Άλλωστε ο κινηματογράφος βρισκόταν σε πτωτική πορεία. Είχε αντικατασταθεί από τα home cinema που ο καθένας έστηνε στο διαμέρισμά του.

Και τώρα ήρθε η εντολή: μέσα σε 10 μέρες πρέπει εγκαταλείψετε τα διαμερίσματά σας. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης! Το τελεσίγραφο απευθύνεται σε 150 οικογένειες.

Αφορά τους κατοίκους των πολυκατοικιών όλου του οικοδομικού τετραγώνου που «φιλοξενούσε» τον κινηματογράφο από το 1957 μέχρι το 2007. Το βαθύ σκάμμα (16 μέτρων) που άνοιξε για να χωρέσει τα υπόγεια γκαράζ δε γέμισε ποτέ μπετόν. Οι φιλόδοξοι επιχειρηματίες έγιναν άφαντοι. Κι η πληγή που ήθελε οπωσδήποτε να κλείσει, ζητά τώρα να καταπιεί όλα τα συνορεύοντα κτίρια. Πολύ φυσικό.

Έτσι το «Άττικα» είδε πάλι τα φώτα της δημοσιότητας αρχές Μαΐου 2012 με απ ευθείας συνδέσεις των καναλιών  που μυρίστηκαν αίμα, στην κυριολεξία. Το δράμα πουλάει.

Και φυσικά κανείς δεν θυμάται πια τα εγκαίνια του κινηματογράφου τη  Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 1957 και τον  «Κινηματογραφικό Αστέρα» που έγραφε:

Θαύμα ειδέσθαι, η αίθουσά του με τον εξώστην του και τα υπερπολυτελή και άνετα καθίσματα, εν συνόλω 1200, με ευρυτάτους διαδρόμους, ανθρώπινα και μοντέρνα αποχωρητήρια, καλαίσθητος αλλά και πλούσιος διάκοσμος, υπερμοντέρνα πολύφωτα και εξαιρετική διακόσμησις της σκηνής, ιδία με τη φωτεινή κορνίζα με την οποίαν περιβάλλεται η οθόνη, αποτελούν το σύνολον του ωραιοτάτου αυτού κινηματογράφου…

Κάποιες άλλες αναρτήσεις σχετικά με το Άττικα υπάρχουν εδώ

Κι η σχετική σελίδα του Άττικα στον ιστότοπο «Παλιά Σινεμά» εδώ

Advertisements

2 responses to “Ο κινηματογράφος «εκδικείται»!

  1. Μπράβο, ρε, Νίκο!
    Χαιρέκακο μεν το κείμενο αλλά και απόλυτα σωστό για τους «ιδιώτες» γείτονες που τώρα απειλούνται!
    Φιλία

  2. Παράθεμα: Ο κινηματογράφος ΑΤΤΙΚΑ “εκδικείται”!!! « Roseta Books·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s