Το πρώτο βήμα

Περιστέρι Χαραλαμπίδης

Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της προσωπικότητας του Ευγένιου Χαραλαμπίδη και την αναγνώριση της προσφοράς του  στην πόλη του Περιστερίου έγινε τη Τετάρτη 20 Μαίου. Στην εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη Ενεργοί Πολίτες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Έτσι εκπληρώθηκε ο πρώτος στόχος μιας προσπάθειας που ξεκίνησε 20 χρόνια πριν. Αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Γιατί το έργο του Ευγένιου Χαραλαμπίδη παραμένει άγνωστο στους περισσότερους. Και μέχρι τώρα καμία δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να αναστρέψει αυτή την κατάσταση.

Εδώ έχω αναρτήσει την  ομιλία μου στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια, το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη.

«Μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα η δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών τίμησε τον αγωνιστή Λαϊκό Δήμαρχο Περιστερίου Ευγένιο Χαραλαμπίδη. Μια προσωπικότητα που μέσα από την πολιτική,πνευματική και κοινωνική του προσφορά,αναδείχθηκε από τον Περιστεριώτικο λαό δήμαρχος το 1944.

Τις πτυχές αυτές της προσωπικότητας,της ζωής και του ήθους του Ευγένιου Χαραλαμπίδη ανέδειξαν στις ομιλίες τους ο  Περιστεριώτης συγγραφέας κ.Θεοδοσίου, ο ιστορικός κ.Βλάσης Αγτζίδης και ο επικεφαλής της παράταξης κ.Φώτης Κουγιουμτζής.

Είναι θετικό μήνυμα για την κοινωνία μέσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνει,να προτάσσονται αξίες και προσωπικότητες που αποτελούν παραδείγματα με τη ζωή τους,όπως ο Ευγένιος Χαραλαμπίδης. Οφείλει η δημοτική αρχή να αναγνωρίσει επίσημα το έργο του Λαικού αγωνιστή και δημάρχου Ευγένιου Χαραλαμπίδη και να τιμήσει τη μνήμη του τουλάχιστον, δίνοντας το όνομά του σε κάποια πλατεία ή δρόμο της πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος κ.Τσιώτα,δημοτικοί σύμβουλοι,ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Μπαλάφας,ο αντιπεριφερειάρχης κ.Τσόκας,ο κ.Τόλιος και πολλοί συνδημότες μας.’

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s